The Wisconsin Geocaching Association

  Login or Register

Website Navigation

62.png Home

49.png Information Center
26.png WGA Newsletters
24.png Reviewer's Words
53.png Presentation Resources
39.png Geocaching Files
27.png Bookmarks
56.png Location Rules and Regs
49.png BOD Info Center

17.png Forums
16.png New Posts
20.png Unanswered Posts

calendar_day.png Upcoming Events
mapicon.png Map
29.png Calendar
11.png Submit Event

mapicon.png WGA State Park CachesNew content !

shield_star.png Cache of the Month
mapicon.png Past Winners Map

LonelyCache.png Lonely Cache Game
mapicon.png Current Map
26.png Scoreboard
11.png Submit Report

rescueiconsm.png Cache Rescue
11.png Submit a Mission

icon_community.gif Members
27.png Your Account
47.png Private Messages
contact_blue.png WGA Member Map
Geocaching_LIVE_poweredby_16.png GC.COM Authorization

icon_members.gif News
tree-T.gif Topics
tree-T.gif Archives
tree-L.gif Submit News

image_cultured.png Photo Gallery
tree-T.gif Updates
tree-L.gif Popular

shield.png Fun Stuff
28.png Recent Logs
TB.gif Picnic to Picnic TB Race Standings
TB.gif WGA Hauler

49.png Board of Directors
 
Contact Us

 
Facebook

Wisconsin Geocaching Association

 
Follow Us

Twitter Button

 
Subscribe to Newsletter

Subscribe to our mailing list

* indicates required
 
Geocaching.com Search
View Search Syntax
 
COTM
Winner -
July 2014 Northern Zone:
Call Box

Winner -
July 2014 Northeast Zone:
Twisted Metal

Winner -
July 2014 West Central Zone:
The Island

Winner -
July 2014 South Central Zone:
Puzzle of Books

Winner -
July 2014 Southeast Zone:
Make do with what you have

Winner -
July 2014 Series of the Month:
Door County Barn Quilt Series


More Info >>>

 
 
Wisconsin Geocaching Association: Forums
 

 

View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic
Author Message
Cachelovskys
WGA Member



Joined: 2006-11-27
Posts: 200
Location: Green Bay, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:31 pm Reply with quote Back to top

My other GPS is dying and I need a backup on an upcoming trip to Texas. Does anyone have experience loading caches on to one. Garmin support says I need to do it one at a time?!?!?

I am used to a Megellan, so I have ZERO experience with Garmin. I have GSAK, I have that all. Just can't get it to work right.

Please Help!!!!!!!!!!!!!
 
View user's profile Send private message
zoesbrother
WGA Member



Joined: 2007-12-31
Posts: 6199
Location: On my pedal bike

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:50 pm Reply with quote Back to top

Do you have Mapsource and the USB cable that allows transfers from the computer to the unit?
 
View user's profile Send private message
Cachelovskys
WGA Member



Joined: 2006-11-27
Posts: 200
Location: Green Bay, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:52 pm Reply with quote Back to top

I see that the geocaches are on the map. But they are NOT under "Find"-"Geocaches" OR "Find"-"Waypoints"

FRUSTRATING!!!
 
View user's profile Send private message
Cachelovskys
WGA Member



Joined: 2006-11-27
Posts: 200
Location: Green Bay, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:53 pm Reply with quote Back to top

I don't have MapSource...I don't think.

Can't I just make a Pocket Q and download it through GSAK or EasyGPS or Something!??!
 
View user's profile Send private message
Cachelovskys
WGA Member



Joined: 2006-11-27
Posts: 200
Location: Green Bay, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:54 pm Reply with quote Back to top

There are maps on the GPS...and I do have the USB cord.
 
View user's profile Send private message
zoesbrother
WGA Member



Joined: 2007-12-31
Posts: 6199
Location: On my pedal bike

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:57 pm Reply with quote Back to top

Cachelovskys wrote:
I see that the geocaches are on the map. But they are NOT under "Find"-"Geocaches" OR "Find"-"Waypoints"

FRUSTRATING!!!


The only way I do it is by exporting a GSAK file to Mapsource and then uploading to the GPS. I haven't really tried any of the other ways
 
View user's profile Send private message
zoesbrother
WGA Member



Joined: 2007-12-31
Posts: 6199
Location: On my pedal bike

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:59 pm Reply with quote Back to top

I think there is a way to do it through GSAK I just found but I don't have my GPS with me and I'm about to go to class.
 
View user's profile Send private message
Cachelovskys
WGA Member



Joined: 2006-11-27
Posts: 200
Location: Green Bay, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:01 pm Reply with quote Back to top

Hmmmm....ok. So you have to BUY a Garmin program to put geocaches onto a Garmin product that allows you to find geocaches. That is shady.

Another reason I AVOID Garmin!!
 
View user's profile Send private message
Buy_The_Tie
WGA Member



Joined: 2002-07-12
Posts: 2792
Location: New Berlin, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:09 pm Reply with quote Back to top

Have you tried Easy GPS?

But, if you can see the waypoints on the GPS map but cannot "find" any of them, you may not be looking in quite the right place.

I'm not sure of the exact key sequence on the H, but on my Garmins there is an option to "find nearest" or "find alphabetically", and the default is "find nearest".

If all of your waypoints are far away, the "nearest" can come up blank. So go to find waypoints, then bring up the menu, and it should allow you to switch between "nearest" and "alphabetical".

Maybe somebody with this exact unit could walk you through the procedure.

Good luck!
 
View user's profile Send private message
Cachelovskys
WGA Member



Joined: 2006-11-27
Posts: 200
Location: Green Bay, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:17 pm Reply with quote Back to top

I think I got it.

I was trying to download caches in Texas, and the Garmin must not list them if they outside of a certain mile radius?

I try with some in Green Bay, and they showed up.

Also like that my old Megallan eXplorist let me seperate them into files.

Oh well...such is life.

Is that radius thing correct?? any Garmin owners??
 
View user's profile Send private message
Captain and Mate
WGA Member



Joined: 2006-09-25
Posts: 294
Location: Burlington, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:22 pm Reply with quote Back to top

Once the waypoints are in a GSAK database, click on the "GPS" pulldown at the top of the screen. Then, click on "Setup" and select "Garmin". A list of Garmin units will appear and then select the one you have. Once that's done, you select "Send Waypoints" under GPS and connect the unit and turn it on. We used to always export the waypoints to Mapsource and then send them from there to the GPSr, but we switched to this method since it's easier. Hope that helps.

_________________
\"Once in awhile you get shown the light, in the strangest places if you look at it right.\"
-Grateful Dead 
View user's profile Send private message
Cachelovskys
WGA Member



Joined: 2006-11-27
Posts: 200
Location: Green Bay, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:24 pm Reply with quote Back to top

That is what I did. Thanks for the help.

Two questions still remain-

1) Can you seperate Geocaches into files?? For example, if I am at the Cache Ba$h and want to keep the new 50 caches from ALL of the caches in West Bend, could I do that?

2) What is the radius where it will show me caches in my Garmin? Why don't Texas geocaches show up, and Green Bay caches do??
 
View user's profile Send private message
Captain and Mate
WGA Member



Joined: 2006-09-25
Posts: 294
Location: Burlington, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:26 pm Reply with quote Back to top

Cachelovskys wrote:


Is that radius thing correct?? any Garmin owners??


Right-they won't show if the unit is set to "find nearest" On ours, (Legend CX) you can select "find by name" to make sure the Texas ones got loaded. That's the button on the lower left.

_________________
\"Once in awhile you get shown the light, in the strangest places if you look at it right.\"
-Grateful Dead 
View user's profile Send private message
Captain and Mate
WGA Member



Joined: 2006-09-25
Posts: 294
Location: Burlington, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:32 pm Reply with quote Back to top

I don't think there is a specific radius-ours just seems to show a certain number of the closest ones. If the only ones loaded were in Texas, then some of those should show since they would be the nearest ones. We've never found a way to separate them into folders, although there may be one we don't know. By the same token, once you're in Texas, those Green Bay ones will never show up.

_________________
\"Once in awhile you get shown the light, in the strangest places if you look at it right.\"
-Grateful Dead 
View user's profile Send private message
Lostby7
WGA Member



Joined: 2005-06-07
Posts: 3190
Location: Lake country area, WI

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 1:53 pm Reply with quote Back to top

There is a radius though I'm not sure what it is...sorting by name rather than proximity should let you see all the caches....or simply scroll on the units map until you are in the area (Texas) and then you will zoom in and see if they are listed on your map.
 
View user's profile Send private message
Display posts from previous:       
Post new topic   Reply to topic

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001-2008 phpBB Group
:: Theme & Graphics by Daz :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com ::
All times are GMT - 6 Hours
 
Forums ©
 
Legal Notice | Privacy Policy | Terms of Use | Parental Consent Form | contact | Comments ]

All content © 2013 Wisconsin Geocaching Association, except comments and forum entries which are property of their posters.

The Groundspeak Geocaching Logo is a registered trademark of Groundspeak, Inc. Used with permission.
 


Use of this Web site constitutes acceptance of the WGA Terms of Use


Distributed by Raven PHP Scripts
New code written and maintained by the RavenNuke™ TEAM


(Original PHP-Nuke Code Copyright © 2004 by Francisco Burzi)
Page Generation: 0.12 Seconds

:: fisubice phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::
:: fisubice Theme Recoded To 100% W3C CSS & HTML 4.01 Transitional & XHTML 1.0 Transitional Compliance by RavenNuke™ TEAM ::

:: W3C CSS Compliance Validation :: W3C HTML 4.01 Transitional Compliance Validation :: W3C XHTML 1.0 Transitional Compliance Validation ::